PDF PDF Print

Een levende traditie

Wat is mijn plaats in de samenleving? Hoe ver gaat mijn vrijheid? Wat betekenen anderen voor mij? Wat is een goede samenleving? Hoe werken we naar een oplossing voor de economische crisis? Waarom kunnen we ons niet achter onze landsgrenzen opsluiten en de rest van de wereld negeren?

 

Het zijn vragen die mensen zich regelmatig stellen. Alleen, maar ook als groep, organisatie of bedrijf. De vragen zijn ook niet nieuw. De antwoorden zullen iedere keer weer anders zijn. Omdat de plaats en tijd waarin mensen de vragen veranderd is. In de katholieke traditie kreeg het zoeken naar antwoorden op deze vragen een eigen naam: het Katholiek Sociaal Denken.

 

Het bleef vaak niet bij denken alleen. Het Katholiek Sociaal Denken inspireerde mensen tot handelen. Veel van de bij het VKMO aangesloten organisaties zijn ooit begonnen door katholieken die vanuit hun geloof een concreet antwoord wilden bieden op een concreet maatschappelijk probleem.

 

Op deze website vind je een overzicht van de belangrijkste uitgangspunten van deze levende katholieke traditie: menselijke waardigheid, bonum commune, subsidiariteit en solidariteit. Ook vind je de vier bronnen die het denken uitdagen en in beweging houden. 


Lees verder:
 

VKMO-Katholiek Netwerk | Van der Does de Willeboissingel 12 | 5211 CB | ’s-Hertogenbosch | 073 6134140 | E-mail