PDF PDF Print

Cultuurcriticus Theodore Dalrymple in De Boskant

De populaire Britse essayist en cultuurcriticus Theodore Dalrymple houdt vrijdag 6 september een lezing in De Boskant in hartje Den Haag. Het thema is:  Sympathy, Empathy and Sentimentality.

Dalrymple (pseud. van de Engelse psychiater Anthony M. Daniels) wordt door vriend en vijand beschouwd als een serieus cultuurcriticus die met scherpe observaties heilige huisjes omver haalt maar daarbij blijk geeft van oprechte betrokkenheid bij zijn onderwerpen. Volgens hem leven we in een sentimentele samenleving die niet op een volwassen manier om gaat met de problemen en uitdagingen waarvoor zij staat. We doen net of we onze kinderen goed opvoeden, zorgen voor de minder bedeelden, de kansarmen helpen en geweldige dingen presteren. Maar intussen doen we precies het omgekeerde; alleen maar omdat we een goed gevoel over onszelf willen hebben. 

De lezing is in het Engels en er zijn 100 plaatsen beschikbaar.

De Boskant is een R.K. Spiritueel Centrum op steenworp afstand van het Binnenhof, aan de Fluwelen Burgwal 45. Het centrum bestaat tien jaar en heeft in die tijd naam opgebouwd als open, kritisch en gastvrij centrum. Dit seizoen  is het programmathema: over-macht.

Theodore Dalymple, vrijdag 6 september om 20.00 uur in R.K. Spiritueel centrum De Boskant,  Fluwelen Burgwal 45 in Den Haag. Kosten 10 euro. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 4 september  via www.deboskant.nl

VKMO-Katholiek Netwerk | Van der Does de Willeboissingel 12 | 5211 CB | ’s-Hertogenbosch | 073 6134140 | E-mail