PDF PDF Print

28 mei: Workshop Spelenderwijs Duurzaam

Het spel Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan?  is geschikt voor iedereen – jong en oud – die zich wil inzetten voor duurzaamheid. Je kunt het spel alleen, maar ook in een kleine groep spelen. Doe je dit laatste, dan ontdek je samen op een speelse manier hoe je je talenten (nog beter) kunt inzetten voor duurzaamheid. Het spel kent maar liefst 28 spelvarianten.

Voor wie?                                 

De spelworkshop is bedoeld voor vrijwilligers en professionals die betrokken zijn bij het ontwikkelen van leer- en ontmoetingsactiviteiten in geloofsgemeenschappen en levensbeschouwelijke organisaties (bijv. commissie vorming en toerusting, diaconie, mov-werkgroep, werkgroep kerk en milieu). Bijzondere deskundigheid over duurzaamheid is niet nodig.

Doel                                          

Tijdens de spelworkshop krijg je zicht op hoe het spel Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan? in elkaar steekt. Ook ervaar je hoe het is om het spel in een kleine groep te spelen. Tenslotte krijg je zicht op hoe je het spel in jouw situatie kunt gebruiken.

Programma                            

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

13.00 uur        Koffie en thee

13.30 uur        Interactieve presentatie over leren voor duurzaamheid vanuit je     

                         inspiratiebronnen

13.50 uur        Toelichting op spelmateriaal en speelwijze

14.15 uur        Spelronde 1

15.00 uur        Spelronde 2

15.45 uur        Uitwisseling over gebruiksmogelijkheden

16.30 uur        Gelegenheid voor ontmoeting

De workshop wordt verzorgd door de maker van het spel, Gerard van Eck. Hij kent de mogelijkheden van het spel als geen ander.

Verkoop          

Het spel is als spelbox of ZIP-bestand eenvoudig te bestellen viahttp://www.duurzaamheidentalenten.nl/bestellen/. Als je van tevoren aangeeft de spelbox te willen aanschaffen, dan ontvang je deze tijdens de workshop en bespaar je verzend- en afhandelingskosten.

Waar en wanneer?                               

De spelworkshop vindt plaats op dinsdag 28 mei in De Herberg, Watersteeg 85, 3824 ELAmersfoort. De locatie in Amersfoort-Noord is eenvoudig met buslijn 2 (halte Zonnewijzer) vanaf NS station Amersfoort te bereiken.

Aanmelden                                           

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@duurzaamheidentalenten.nl. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Mocht je in je eigen regio een spelworkshop willen organiseren, neem dan via het hierboven genoemde e-mailadres contact op. Er wordt dan een programma op maat gemaakt.

VKMO-Katholiek Netwerk | Van der Does de Willeboissingel 12 | 5211 CB | ’s-Hertogenbosch | 073 6134140 | E-mail