PDF PDF Print

7 juni: Verantwoordelijkheid voor Professionals

Hoeveel verantwoordelijkheid kun je aan een professional over laten? Welke verantwoordelijkheid kun je als professional op je nemen? Wat is de zin en onzin van het werken met protocollen? Is er nog ruimte voor je eigen idealen op de werkvloer? Waarom, en aan wie, moeten organisaties allemaal verantwoording af leggen? Hoe dienstbaar kun je zijn? Hoe ga je als professional om met de druk die van binnen en van buitenaf op jou en op jouw organisatie af komt? En wat is de morele houdbaarheidsdatum van je beleid?

Speciaal voor professionals die geconfronteerd worden met deze en andere verantwoordelijkheidsvraagstukken organiseren het VKMO en de Stichting Thomas More op 7 juni in De Boskant in Den Haag een conferentie. Professor Gabriel van den Brink zal een korte introductie geven van de belangrijkste actuele ontwikkelingen en relevante vragen rondom verantwoordelijkheidsvraagstukken. Daarna gaan de deelnemers in deelgroepen uiteen om onder deskundige begeleiding de deelvragen nader te bespreken en uit te werken op grond van de eigen concrete ervaringen. Na een uur komt iedereen nog een keer samen waarbij professor Erik Borgman de uitkomsten van de deelgroepen zal samen vatten en verder te duiden. Na afloop is er de mogelijkheid om informeel nog verder met elkaar van gedachten te wisselen.

Wil je meer weten of je aanmelden? Meld je dan bij k.simons@katholieknetwerk.nl of bezoek de website van de stichting Thomas More: www.thomasmore.nl en het Verband van Katholiek Maatschappelijke Organisaties: www.vkmo.nl

VKMO-Katholiek Netwerk | Van der Does de Willeboissingel 12 | 5211 CB | ’s-Hertogenbosch | 073 6134140 | E-mail