PDF PDF Print

Publicaties

Onder de titel Proeven van goed samenleven, inleiding in het katholiek sociaal denken werd op woensdag 2 mei een nieuwe VKMO-publicatie gepresenteerd. In De Nieuwe Liefde te Amsterdam woonden bijna 100 belangstellenden de presentatie bij. Naast een debat met Erik Borgman, Jaap Smit en auteur Thijs Caspers en een pakkend betoog door VKMO-voorzitter Pieter Hemels, klonk de indrukwekkend welluidende stem van Kiki Schippers, op de gitaar begeleid door Bas Maree. 

 

Proeven van goed samenleven is een compacte, aantrekkelijk vormgegeven publicatie. Dit boek van VKMO-beleidsmedewerker Thijs Caspers maakt de lezer op laagdrempelige wijze bekend en vertrouwd met het katholiek sociaal denken. Prof.dr. Erik Borgman schreef een pakkende inleiding. Caspers maakt de lezer eerst bekend met de bronnen en beginselen van het katholiek sociaal denken. Vervolgens schetst hij de context en de ontwikkelingsgeschiedenis. Tenslotte gaat hij op zoek naar de eigentijdse relevantie: wat kan het katholiek sociaal denken bijdragen aan een goede samenleving. Een actuele vraag waarop verrassende antwoorden gegeven worden. Het geheel wordt afgewisseld met praktijkvensters: mensen die dagelijks bijdragen aan de realisatie van een goede samenleving, zowel op micro- als op macroniveau. Jaap Smit (CNV), Herman Huibers (ZLTO), Franck Ploum (De Nieuwe Liefde) en vele anderen laten in hun bijdragen zien dat het katholiek sociaal denken van beslissende waarde kan zijn.

 

Proeven van goed samenleven is uitgegeven door Adveniat geloofseducatie BV te Baarn, in opdracht van het VKMO-Katholiek Netwerk. Het in ’s-Hertogenbosch gevestigde VKMO is een actief knooppunt van katholieke maatschappelijke organisaties. Het Verband stelt zich ten doel de katholieke identiteit te verbinden met de eigentijdse samenleving. Evangelie, Traditie en de toepassing ervan in de praktijk zijn hierbij de belangrijke inspiratiebronnen.

 

Proeven van goed samenleven – Inleiding in het katholiek sociaal denken – Thijs Caspers

Genaaid gebonden, 16 x22 cm; Fullcolour, 128 bladzijden, ISBN 978 94 9104 229 4, Prijs € 19,50 (excl. Verzendkosten).

Bestellen? info@katholieknetwerk.nl

VKMO-Katholiek Netwerk | Van der Does de Willeboissingel 12 | 5211 CB | ’s-Hertogenbosch | 073 6134140 | E-mail