PDF PDF Print

Allerheiligenberaad 2018

Het Allerheiligenberaad is dit jaar op donderdag 8 november a.s. van 13.30 uur tot 18.00 uur. Dit jaar zijn we te gast bij het Catharijneconvent in Utrecht.  We gaan met elkaar aan de slag rond het thema: Gekend tot in de ziel... door Facebook.

De sociale media en hun algoritmes dringen steeds dieper door in het leven van mensen en sturen hun gedrag, hun politieke keuzen (verkiezingen VS). Het lijkt erop dat de technologie steeds dieper in onze ziel doordringt en door het combineren van alle informatie beter weten wat we willen en vinden dan wijzelf. Waar de psalmist zegt dat God ons kent tot in ons diepste wezen, lijkt inmiddels de technologie de rol van God over te nemen (zie ook het boek Homo Deus van Yuval Noah Harari).  Wat betekent dat voor ons (christelijke) beeld van mens-zijn en onze rol in de samenleving. 

Prof. Rene Munnik van Tilburg University en Jan Gruiters zullen een inhoudelijke bijdrage leveren. De uitnodiging, het exacte programma en de mogelijkheid om u aan te melden voor deze dag volgt binnenkort. 

Naast het inhoudelijke programma zal er gelegenheid geboden worden om een kijkje te nemen in het museum en 's avonds is er een gezamenlijk diner in Huize Molenaar.

Misschien wilt u deze datum vast reserveren in uw agenda? U bent van harte welkom.

 

VKMO - Katholiek Netwerk | Walpoort 12 | 5211 DK | ’s-Hertogenbosch | 073 6134140 | E-mail